X

Στους Δήμους από Δευτέρα οι αιτήσεις για το βοήθημα των πλημμυροπαθών

Στα 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό η αποζημίωση, την οποία θα μπορούν να αιτηθούν από Δευτέρα οι διακούχοι στους Δήμους. Διαβάστε όλες τις οδηγίες.

Ant1news

Σχεδόν 48 ώρες μετά την καταστροφική πλημμύρα της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι καταγραφές των ζημιών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι πληγέντες μπορούν από την Δευτέρα να απευθυνθούν στους Δήμους τους και να λάβουν την πρώτη δόση του βοηθήματος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.

Σύμφωνα με την απογραφή 580 ακίνητα και 168 αυτοκίνητα θα υπαχθούν στις περιπτώσεις που δικαιούνται το βοήθημα.

Σύμφωνα με τον κ.Ντινόπουλο, την Δευτέρα θα μεταβιβαστούν στον κ. Σταϊκούρα τα στοιχεία των Δήμων, ώστε να απελευθερωθεί άμεσα το ολόκληρο το κονδύλι έκτακτου βοηθήματος.

Για τη λήψη του βοηθήματος υπάρχουν απαραίτητες προϋποθέσεις. Την ακριβή διαδικασία, μπορείτε να την διαβάσατε ΕΔΩ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών αποφασίστηκε νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Η απόφαση, η οποία ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες, προβλέπει επίσης την οικονομική ενίσχυση με 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των Δήμων, ανέφεραν, ότι έως τώρα έχουν υποβάλλει αίτημα για απογραφή ζημιών περίπου 350 νοικοκυριά.

Ο υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους δημάρχους, ότι η μεταφορά των απαραίτητων πόρων στους Δήμους για την καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει άμεσα, από τις υπάρχουσες πιστώσεις για φυσικές καταστροφές, μετά από συγκεκριμένο αίτημα των Δήμων προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και συγκεκριμένα προς την Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γ.Γ.Πρόνοιας.

 Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Ιλίου και Αχαρνών, όπου η νεροποντή προκάλεσε μεγάλες ζημιές, κυρίως στις υποδομές.

Στην περιοχή Αυλίδα στο Μενίδι, το μπαζωμένο ρέμα φούσκωσε και κατάπιε μεγάλο τμήμα του δρόμου. Εκ των υστέρων, κάτοικοι και αξιωματούχοι της Τοπικής αυτοδιοίκησης ανακαλύπτουν για ακόμη μια φορά μπαζωμένα ρέματα, χείμαρρους αλλά και φρεάτια για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ μέριμνα να καθαριστούν.