X

Το συγκινητικό αντίο των συριανών στο Blue Star Ithaki

Το τελευταίο του ταξίδι στις Κυκλάδες έκανε το Σάββατο το Blue Star Ithaki.

Ant1news

Και ποιος δεν έχει ταξιδέψει με το Blue Star Ithaki για να κάνει τις διακοπές του;

Το θρυλικό πλοίο μετά από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις Κυκλάδες, πουλήθηκε και πλέον θα ταξιδεύει στα νερά του Καναδά.

Οι κάτοικοι της Σύρου και οι εργαζόμενοι τόσο στο πλοίο, όσο και στο λιμάνι του νησιού δημιούργησαν μία εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική στιγμή αποχαιρετισμού.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων άλλωστε το χρησιμοποιούσαν από το 2000 για τις μετακινήσεις τους, κάνοντάς το σήμα κατατεθέν για το νησί τους. Όλοι γνώριζαν ότι θα το δουν για τελευταία φορά κι έτσι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να το αποχαιρετίσουν.

Το πλοίο δεν «έμεινε» ασυγκίνητο. Λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου, άλλαξε την πορεία του ερχόμενο από την Τήνο και πλησίασε τις δυτικές ακτές του νησιού πριν δέσει στην Ερμούπολη. Η αλλαγή συνοδεύτηκε με απανωτά σφυρίγματα.

Εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμεναρχείο, επιβάτες, κάτοικοι του νησιού και τουρίστες βρίσκονταν ήδη στον προβλήτα του λιμανιού, κρατώντας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, για να απαθανατίσουν το τελευταίο του δέσιμο στην Ερμούπολη.

Το πλοίο συνοδευόταν από αλιευτικά σκάφη και ο συριανός καπετάνιος, Ηλίας Βερβανιώτης  κατέβηκε για να χαιρετίσει και εκείνος με τη σειρά του το νησί, από αυτήν τη θέση.

Εκεί τον υποδέχτηκαν όλοι οι αξιωματούχοι του νησιού και  πρόσφεραν δώρα και γλυκά στον ίδιο και στο προσωπικό του πλοίου. Σύμφωνα με το Cyclades24 χτύπησαν μέχρι και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Το Blue Star Ithaki εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος - Τήνος – Μύκονος.