X

Φρικτά βασανιστήρια στον Φόλεϊ και τους άλλους ομήρους πριν τους αποκεφαλίσουν οι τζιχαντιστές

Τις αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη «αυτόπτη μάρτυρα», τον 19χρονο πρώην τζιχαντιστή Τζέτζοεν Μποντινκ.

Ant1news

Απίστευτα βασανιστήρια υπέστησαν ο Τζέιμς Φόλεϊ και οι άλλοι όμηροι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, πριν έρθει το φρικτό τέλος τους δια αποκεφαλισμού που παρακολούθησε σοκαρισμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Τις αποκαλύψεις αυτές κάνει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη «αυτόπτη μάρτυρα», τον 19χρονο πρώην τζιχαντιστή Τζέτζοεν Μποντινκ, των περιστατικών αυτών.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή τα χειρότερα βασανιστήρια υπέστη ο Τζέιμς Φόλεϊ εξαιτίας του ότι ήταν Αμερικανός . «Μου είπε ότι έδεναν με αλυσίδες τα πόδια του σε μια μπάρα και τον κρεμούσαν ανάποδα από το ταβάνι. Μετά τον άφηναν εκεί», αναφέρει ο 19χρονος. 

«Όταν δεν βλέπαμε αίμα, τότε ξέραμε ότι οι όμηροι είχαν υποστεί τα χειρότερα βασανιστήρια», λέει στους New York Times ο  πρώην συγκρατούμενός του, αναφερόμενος στα ...παιχνίδια εκείνα που είχαν σχέση με ερωτήσεις προσωπικές και τους γέμιζαν ελπίδα για διαπραγματεύσεις με τις οικογένειές τους. 

Τα απάνθρωπα παιχνίδια με το μυαλό των κρατουμένων ήταν το πιο αβάσταχτο είδος βασανιστηρίου, όπως επισημαίνει ο 19χρονος. Τα βασανιστικά αυτά παιχνίδια του μυαλού γίνονταν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, όπου οι απαγωγείς ζητούσαν από κάθε έναν από τους ομήρους να απαντήσουν σε τρεις προσωπικές ερωτήσεις, μια τυποποιημένη τεχνική που χρησιμοποιείται ως απόδειξη ότι ο κρατούμενος είναι ακόμα ζωντανός κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μιας απαγωγής.

Σε μια προσπάθεια για να διασκεδάσουν την απελπισία τους, ο Φόλεϊ οργάνωσε -τα περασμένα Χριστούγεννα- μια «μυστική ανταλλαγή δώρων» μεταξύ τους, τα οποία ήταν φτιαγμένα από τα σκουπίδια της φυλακής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όμηροι των τζιχαντιστών κρατούνται περισσότεροι από 20 πολίτες δυτικών χωρών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.