X

Σμηναγός Στράλης: Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες για την ανταπόκρισή τους στο μήνυμα μας

Ο Σμηναγός Στράλης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, έκανε λόγο για ένα μήνυμα αυθεντικό βγαλμένο από όλη την ομάδα και με αποδέκτες όλους τους Έλληνες.

Ant1news

Το μήνυμα του Σμηναγού Στράλη «σηκώστε ψηλά το κεφάλι» συγκίνησε όλη την Ελλάδα μέσα από το μαχητικό F16, την ώρα που πετούσε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης όπως είπε δεν μιλούσε μόνο για λογαριασμό του, αλλά μετέφερε ένα μήνυμα εκ μέρους της ομάδας του και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως είπε το «σηκώστε ψηλά το κεφάλι» είναι το moto της ομάδας του και αυτό που ήθελαν ήταν να κάνουν όλους τους Έλληνες να αισθανθούν λίγο πιο περήφανοι και πιο αξιοπρεπείς.

Ο Σμηναγός Στράλης έκανε λόγο για ένα μήνυμα αυθεντικό, βγαλμένο από όλη την ομάδα και με αποδέκτες όλους τους Έλληνες.

«Προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αντάξιο των περιστάσεων», είπε ο Σωτήρης Στράλης, ενώ ανέφερε ότι το περιεχόμενο του μηνύματος δεν τον γνώριζαν οι ανώτεροι του, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ποτέ δεν τους έχουν λογοκρίνει. Εξάλλου, όπως είπε υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για τις επιδείξεις, η οποία και αυτή ακολουθήθηκε.

«Γνωρίζουμε πως ο κόσμος τιμά την Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες για την ανταπόκρισή τους στο μήνυμα που στείλαμε χθες», είπε τέλος ο Σωτήρης Στράλης.

Χθες, η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους, στη συμπρωτεύουσα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με περίτεχνους ελιγμούς και στροφές που "έκοβαν την ανάσα", όμως η φράση του σμηναγού ήταν αυτή που άφησε άφωνους τους Θεσσαλονικείς: «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά», είπε μέσα από το F16 ο σμηναγός, συγκινώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ενθουσιάζοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

O Σμηναγός Σωτήριος Στράλης, είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ". Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997, το 2002 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.  Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.