X

Παρέλαση με τον ύμνο του… ΕΑΜ στο Χαλάνδρι!

Πολιτική σύγκρουση για την ύμνο του ΕΑΜ στην μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι. Τι απαντά ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.

Ant1news

Υπό τον ύμνο του ΕΑΜ παρέλασαν οι μαθητές στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου για την 28η Οκτωβρίου, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Από τους πρώτους που σχολίασε το γεγονός μέσω twitter ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης:

«Ήθελα να´ ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και με άλλο tweet πρόσθεσε: «Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος...Ψηφίστε τους!» 

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη που ήρθε φυσικά στο twitter:

«Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο κ απο την πολιτεία. Όσοι μιλούν για "εμφύλιο", είναι κ ανιστόρητοι κ μισαλλόδοξοι».

Την δική του απάντηση στην πολιτική σύγκρουση που ξέσπασε με αφορμή τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση του Χαλανδρίου έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ρούσσος δήλωσε ότι ακούστηκαν όλα τα εμβατήρια, και πρόσθεσε: «Έπαιξε αυτή η μελωδία, η οποία οι παλιότεροι γνωρίζουν ότι δεν είναι ο ύμνος του ΕΑΜ αυτός. Είναι ένα τραγούδι, μία μελωδία που προσαρμόστηκαν κάποιοι στίχοι πάνω εκεί. Μερικοί δεν αντέχουν ούτε τη μουσική. Λένε ότι η μουσική εξημερώνει και τα θηρία, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν ανθρώπινα ένστικτα που δεν εξημερώνονται ούτε από τη μουσική. Έχουμε πολλά σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε. Το γεγονός ότι τα κανάλια επιλέγουν να ασχοληθούν με τέτοιου τύπου θέματα είναι δικό τους ζήτημα».

Στιγμιότυπο από την παρέλαση στο Χαλάνδρι: