X

Χρήματα για την ανοικοδόμηση σχολείων στη Γάζα δίνει η Μαλάλα

Η βραβευθείσα με το Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι, προχώρησε σε μία συγκινητική κίνηση.

Ant1news



Λίγο αφότου έλαβε σήμερα το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου, η βραβευθείσα με το Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το χρηματικό ποσό από το βραβείο (περίπου 50.000 δολάρια) προκειμένου να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα χρήματα αυτά θα δοθούν εξ ολοκλήρου για την ανοικοδόμηση σχολείων για τα παιδιά της Γάζας. Πιστεύω ότι αυτό σίγουρα θα βοηθήσει τα παιδιά να συνεχίσουν τη σχολική τους εκπαίδευση, να λάβουν ποιοτική παιδεία», ανέφερε η 17χρονη Πακιστανή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη βράβευσή της.

Όπως είπε η νεαρή, που είχε επιζήσει από δολοφονική επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον της, τα χρήματα θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, και θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση 65 σχολείων.

«Ήδη γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό υπέφεραν τα παιδιά από τις συρράξεις και τον πόλεμο στη Γάζα. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη τώρα την υποστήριξή μας, γιατί ζουν σε δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε η Μαλάλα.

Το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου ιδρύθηκε το 2000 από τη Σουηδία και με αυτό έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Νέλσον Μαντέλα και ο Κόφι Άναν. Σημειώνεται ότι η Μάλαλα έγινε η πρώτη που τιμήθηκε την ίδια χρονιά με το συγκεκριμένο βραβείο και το Νόμπελ Ειρήνης.