X

Μαμούθ 39.000 ετών εκτίθεται σε μουσείο της Μόσχας

Παγκόσμια περιοδεία θα ξεκινήσει σύντομα η Yuka το προϊστορικό μαμούθ που ανακαλύφθηκε το 2010 στον ρωσικό αρκτικό κύκλο.

Ant1news

Δέος θα νιώσουν οι επισκέπτες μουσείου της ρωσικής πρωτεύουσας, διαπιστώνοντας πόσο καλοδιατηρημένο είναι το μαμούθ που εκτίθεται τις επόμενες ημέρες στη Μόσχα.

Το θηλυκό μαμούθ ανακαλύφθηκε το 2010 στην περιοχή Yakutia, στο ρωσικό αρκτικό κύκλο και οι επιστήμονες το «βάφτισαν» Yuka.

«Έχει μεγάλη αξία για τους επιστήμονες, γιατί είναι το μοναδικό μωρό-μαμούθ της συγκεκριμένης περιόδου που έχει βρεθεί», δήλωσε ο Στάνισλαβ Κολέσοβ της ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών για τη Yuka, της οποίας η ηλικία υπολογίζεται στα 39.000 έτη.

«Πρέπει να ήταν 9-10 ετών όταν βρήκε το θάνατο», προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας πως «είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το πόσο καλοδιατηρημένος είναι ο εγκέφαλος της».

Το μαμούθ, που έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν σε Ιαπωνία και Ταϊβάν, θα εκτεθεί στη Μόσχα τις επόμενες ημέρες και θα ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας περιοδείας.