X

Ουρές για τον ΕΝΦΙΑ έξω από τράπεζες και Ταχυδρομεία

Λήγει την Παρασκευή η διορία για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Ant1news


Τεράστιες ουρές,  που έφταναν να σχηματίζουν ακόμη και την περίμετρο ολόκληρων τετραγώνων, δημιουργήθηκαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ σε όλη την χώρα, από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έσπευσαν και αυτόν τον μήνα, μαζικά, να καταβάλλουν την δόση του ΕΝΦΙΑ. 

Ένα εκατομμύριο τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ιδιοκτήτες περίμεναν έως και την Τετάρτη την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών με τις εκπτώσεις που δικαιούνται, ώστε να πληρώσουν βάσει αυτών τη μειωμένη δόση του ΕΝΦΙΑ. Σε αυτούς προστέθηκαν στις ουρές εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, κυρίως ηλικιωμένοι, στους οποίους η σύνταξη πιστώθηκε χθες ή σήμερα και έσπευσαν από αυτήν να πληρώσουν την δόση του φόρου. 

Η μαζική προσέλευση των φορολογουμένων στα γκισέ οδηγεί στελέχη του οικονομικού επιτελείου σε εκτιμήσεις ότι τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων και αυτόν τον μήνα θα κινηθούν πάνω από τον στόχο, όπως συνέβη τον Σεπτέμβριο, οπότε οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ έφθασαν τα 730 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 200 εκατομμύρια καλύτερα των αναμενόμενων. 

Η εικόνα στα υποκαταστήματα ταχυδρομείων και τραπεζών αναμένεται να είναι ίδια και αύριο, οπότε τελειώνει ο Οκτώβριος και λήγει η διορία για την καταβολή του φόρου, που εκτός των άλλων αποτελεί προϋπόθεση για όποιον οφειλέτη Εφορίας ή Ασφαλιστικού Ταμείου θελήσει να υπαχθεί στη νέα ρύθμιση χρεών που προβλέπει έως και 100 δόσεις.