X

Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη

H Εθνική Τράπεζα στηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή διαδικασία, δήλωσε από το Ηράκλειο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Ant1news

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για αμεσότερη επικοινωνία με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, συνοδευόμενη από ανώτερα και ανώτατα στελέχη, επισκέφθηκε την Κρήτη.

Αναφερόμενος στην επιτυχή για τις ελληνικές τράπεζες έκβαση των stress tests, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, επισήμανε ότι: «Η Εθνική καυχάται για τα εύσημα που της απονέμονται, εκ του λόγου ότι το χαρτοφυλάκιο έχει τέτοια ποιότητα ώστε η Τράπεζα να διαθέτει τον μικρότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, και με βάση την πολύ αυστηρότερη ευρωπαϊκή εκδοχή. Επομένως, παρά τις συνολικά πολύ μεγάλες- σε απόλυτο νούμερο- χορηγήσεις, και διαθέτοντας επαρκέστατη ρευστότητα και κυρίως τεχνογνωσία και βούληση, υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας για χορηγήσεις στο τρέχον έτος 3 δις ευρώ».

Η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται αλλά περνάει σε αναπτυξιακή τροχιά, τόνισε ο πρόεδρος της ΕτΕ, Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Η Εθνική Τράπεζα αποδεικνύεται πως διαθέτει όχι μόνο την ρευστότητα αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια για να διαδραματίσει τον κεντρικό ρόλο που έχει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης 115 ετών δημιουργικής παρουσίας στην Κρήτη, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας οργάνωσε στο Ηράκλειο, στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, έκθεση με τρεις θεματικές ενότητες. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, πρωτότυπα ιστορικά τεκμήρια του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής για τη συμβολή της Τράπεζας στην Τράπεζα Κρήτης και έκθεση των χαρτονομισμάτων της καθώς και αντίγραφα χαρτών της Μεγαλονήσου από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής.

Στα Χανιά θα παρουσιασθεί το βιβλίο, έκδοση του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας : Αλέξανδρος Ζαΐμης, Όψεις ενός πολυσχιδούς βίου (1855-1936). Ο Αλέξανδρος Ζαΐμης  υπήρξε αρμοστής της «Κρητικής Πολιτείας» και μετέπειτα Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.