X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Υποδεχόμαστε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Ant1news

Το Σαββατοκύριακο έρχεται… «πετάξτε» ότι σας χαλάει τη διάθεση, «φορέστε» το καλό σας χαμόγελο και με «όχημα» τους αγαπημένους σας αποδράστε από την καθημερινότητα… επιλέγοντας μία από τις παρακάτω προτάσεις που σας ταιριάζει.

ΣΙΝΕΜΑ

«St. Vincent: Ο αγαπημένος μου άγιος», «Ida», «Σκουπίδια», «Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς», «Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται» οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις σκοτεινές αίθουσες.

ΘΕΑΤΡΟ

«Θα περάσει κι αυτό» στο Θέατρο Badminton

Μετά το "Θα σε πάρω να φύγουμε", το Θέατρο Badminton, τιμώντας την Αθηναϊκή Επιθεώρηση, παρουσιάζει τη νέα παράσταση "Θα περάσει κι αυτό". Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που, μέσα από την Επιθεώρηση, αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967. Από τη μια η επιθεώρηση, από την άλλη η δικτατορία και στη μέση η Ελλάδα. Κοινός ψίθυρος; Θα περάσει κι αυτό. Θα περάσει με αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός. Το γέλιο!!!

Ένας 35μελής μουσικοχορευτικός θίασος ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα τραγούδια και τα σουξέ της Επιθεώρησης - Μετεπιθεώρησης με την ίδια ομάδα συντελεστών: ο Φωκάς Ευαγγελινός στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, ο Άγγελος Πυριόχος στα κείμενα και τους νέους στίχους, ο Γιώργος Κατσαρός στις ενορχηστρώσεις και Μαέστρος της Ορχήστρας, η Εύα Ναθενά στα σκηνικά και κοστούμια, ενώ ο Μιχάλης Αδάμ υπογράφει μια ακόμη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Badminton.

«Μυστικοί αρραβώνες» στο REX

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 τους "Μυστικούς αρραβώνες" του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη.

Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα δεδομένου ότι ο κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Ξενόπουλος και η ηρωίδα η γνωστή ποιήτρια Θεώνη Δρακοπούλου ή Μυρτιώτισσα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, διαχρονικά και ερωτικά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο.

Στα αθηναϊκά σαλόνια της Μπελ Επόκ, ο γοητευτικός ζωγράφος Νάσος Ανάστης είναι περιζήτητος στους κύκλους των φιλότεχνων αστών. Πλούσιοι έμποροι, δικαστικοί, τραπεζίτες, αλλά και όμορφες δεσποινίδες επιδιώκουν τη συναναστροφή μαζί του. Ανάμεσα σε αυτές, η νεαρή Θάλεια του εξομολογείται με τόλμη τον έρωτά της. Στην αλληλογραφία που ακολουθεί ανάμεσά τους, το πάθος δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Ο Νάσος ερωτεύεται παράφορα τη Θάλεια και βάζει σε κίνδυνο τον μυστικό του αρραβώνα με την Καίτη. Η επιταγή του καθήκοντος, αλλά και μια μεγάλη παρεξήγηση, οδηγούν τον Νάσο σε μια επιλογή που θα τον βυθίσει στη δυστυχία. Τα χρόνια περνούν και οι δρόμοι των δύο ερωτευμένων έχουν χωρίσει. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντηθούν, ο Νάσος θα καταλάβει πως ο έρωτας ανάμεσά τους είναι ακόμα ζωντανός και πως τα πάντα καταστράφηκαν από μια παρεξήγηση...

ΜΟΥΣΙΚΗ

Allah-Las live στο Fuzz

Το πιο πολυσυζητημένο γκρουπ των τελευταίων δύο ετών και επίσημοι πλέον αγαπημένοι του ελληνικού κοινού επιστρέφουν με νέο δίσκο και δύο συναυλίες σε Αθήνα, την 1 Νοεμβρίου στο Fuzz club, και σε Θεσσαλονίκη, σήμερα 31 Οκτωβρίου στο Principal Club Theater.

Μία συναυλιακή επιστροφή που μόνο τυχαία δεν είναι αφού εκτός από τις σχεδόν sold out εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς, η χώρα μας είναι η 5η παγκοσμίως σε σειρά σε facebook likes στην επίσημη σελίδα του γκρουπ. Και όχι άδικα, βέβαια, αφού εκτός από τις εντυπωσιακές συνθέσεις τους, δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αυθεντικότητάς τους από το γεγονός πως και οι ίδιοι ζουν στο Los Angeles και είναι φανατικοί surfers.

ΧΟΡΟΣ

«Καρυοθραύστης» στο  Μέγαρο Μουσικής

Τα «Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας» παρουσιάζουν τον «Καρυοθραύστη», στις 2 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι συνέθεσε τη μουσική για το μπαλέτο Καρυοθραύστης το 1892. Το λιμπρέτο βασίστηκε στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικιών» του Ε.Τ.Α. Χόφμαν από τον Αλέξανδρο Δουμά. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στο Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου του 1892.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, με τεράστια παράδοση στα κλασικά έργα, με σολίστ διεθνούς φήμης και αδιάκοπες περιοδείες, αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες δυνάμεις στην παγκόσμια σκηνή του κλασικού μπαλέτου.

Υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή τους, Βατσεσλάβ Γκορντέεφ (που επί πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπολσόι), τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής αναβιώνοντας παραστάσεις που γνώρισαν δόξα και παγκόσμια αναγνώριση.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Αθηνών

Το Caid- Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στο Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2014, περιλαμβάνοντας και φέτος μια πληθώρα από αξιόλογες, επιστημονικές ταινίες από όλο τον κόσμο. Θα προβληθούν οι καλύτερες, επιστημονικές ταινίες της χρονιάς και θα απονεμηθούν βραβεία σε πέντε κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Τέχνης, Επικοινωνίας της Επιστήμης και Κοινού. Θα πραγματοποιηθούν και φέτος μαθητικές προβολές, με σκοπό την επιμόρφωση και την επαφή των νέων με τον κόσμο της επιστήμης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό και έχει στόχο την προώθηση της επιστήμης, χρησιμοποιώντας ένα απλό και άμεσο μέσο όπως ο κινηματογράφος. Η είσοδος είναι ελεύθερη, τόσο για την προβολή των ταινιών όσο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ετών 20! 

Αγαπημένο στέκι μικρών και μεγάλων που θέλουν να πειραματιστούν ­δημιουργικά με την τέχνη, το πλακιώτικο μουσείο κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ανοιχτή γιορτή αυτήν την Κυριακή 2/11.

Για τα γενέθλια του λοιπόν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής­ Τέχνης ετοιμάζει, στο πλαίσιο­ του Open Walk Athens των Atenistas, μια ανοιχτή γιορτή αυτήν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, με εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιού, θεατρική δράση, κίνηση αλλά και μια διαφορετική γνωριμία με ανθρώπους του μουσείου, από τους οποίους θα πάρουν συνεντεύξεις οι μικροί επισκέπτες! Οι δράσεις θα είναι εικοσάλεπτες, ώστε όλοι να μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς να απαιτείται προγραμματισμός. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ όλα τα απαραίτητα υλικά θα παραχωρηθούν από το μουσείο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού ετοιμάζονται και άλλες δράσεις, εκθέσεις κι εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν στα τέλη Νοεμβρίου και θα ανακοινωθούν σύντομα. Χρόνια πολλά, λοιπόν!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ

«Κόκκαλα» του Ανδρεά Φλουράκη

Μια ιστορία μυστηρίου που φωτίζει τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εφήβων, εστιάζοντας τόσο στην ενδοοικογενειακή όσο και στη γενικότερη βία κατά την ενηλικίωση. Οι ήρωες ταξιδεύουν, μέσα από τη φιλία τους και τις διαμάχες τους, στις πραγματικές σκέψεις των εφήβων και στα όνειρά τους.

Η Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό χώρο του Υπογείου, ανεβάζει το καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη, γραμμένο ειδικά για εφήβους μετά από παραγγελία του Θεάτρου Τέχνης.