X

Αμοιβαίοι συμβιβασμοί ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη για το νέο μισθολόγιο

Σε σύσκεψη των Υπουργών Μητσοτάκη και Σταμάτη με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε ένα πλαίσιο πρότασης, που συγκεράζει τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις και  θα τεθεί για τελική έγκριση υπόψη των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Ant1news


Της Στεφανίας Μουρελάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου θα κατέβει κοντά στα 680 ευρώ αλλά σε αυτές θα προστίθενται επιδόματα για τους κατόχους τίτλων ΑΕΙ ή ακόμα και ειδική ενίσχυση για όσους υπηρετούν στην επαρχία ώστε επί της ουσίας οι αποδοχές του νεοπροσλαμβανόμενου να ψαλιδιστούν λιγότερο σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη το νέο μισθολόγιο να εφαρμοστεί πιλοτικά από 1/7/2015 στο Υπουργείο Οικονομικών και η καθολική εφαρμογή του να ξεκινήσει το 2016. Ως προς την προσωπική διαφορά, κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνουν μικρές περικοπές που όμως θα πάνε ανταποδοτικά σε επιδόματα θέσης.

Στην σύσκεψη Κυριάκος Μητσοτάκης και ΠΑΣΟΚ, που είχαν κονταροχτυπηθεί τις προηγούμενες ημέρες, επέδειξαν συναινετική διάθεση. «Πηγαίνουμε σε μια νέα δομή με χρονική υστέρηση και συνδεδεμένη με την αξιολόγηση» ανέφερε στον ΑΝΤ1 πηγή προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, η οποία συμπλήρωνε  ότι και στο θέμα της προσωπικής διαφοράς «δεν θα δείτε αγριότητες». Στη σύσκεψη μετείχαν οι κκ Μητσοτάκης, Σταμάτης, Χριστοφιλοπούλου, Πρωτόπαπας, Κουτσούκος και Ρήγας.