X

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής

Η  αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ant1news

Κατά τις τοποθετήσεις τους, ο μεν κ. Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπογράμμισε τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση καθώς και η νυν και τέως Περιφερειακή Διοίκηση, η δε κα Βρύνα από την παράταξη «180ο Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», τόνισε ότι παρότι η Περιφέρεια ήταν ενήμερη, δεν υπήρξε ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχέδιο.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή «πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο», αφού δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα – όπως γινόταν κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν – παρά το γεγονός ότι είχε λάβει έγκαιρα ειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Παρεμβαίνοντας, προς το τέλος της συζήτησης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες, «μακριά από τις κάμερες» και τα παιχνίδια των εντυπώσεων, ενώ παρατήρησε: «Δεν γίνεται από τη μια να μας κατηγορείτε ότι υπηρετούμε το κεφάλαιο, αναθέτοντας αντιπλημμυρικά έργα και από την άλλη να μας κατηγορείτε ότι δεν κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα».