X

ΣΕΤΕ: Στους 15 ισχυρότερους του πλανήτη ο ελληνικός τουρισμός

Η Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις την τελευταία διετία, με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ant1news


Στην παγκόσμια 15άδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών εκτιμάται ότι εισήλθε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα την τελευταία διετία παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2014 στο Λονδίνο.

Όπως είπε ο κ. Ανδρεάδης, τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία είναι θετικά με τις προ-κρατήσεις για το 2015 να κινούνται σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά, μετά την αύξηση κατά 16% σε αφίξεις και 20% σε εισπράξεις το 2014, σε σχέση με το 2013.

Στόχοι για τη νέα χρονιά, πρόσθεσε, είναι η επιμήκυνση της περιόδου, η προσέλευση ακόμη ποιοτικότερων επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, η περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας. 

Την αισιοδοξία της για την πορεία του τουρισμού και το 2015 εξέφρασε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη που βρίσκεται στο Λονδίνο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.