X

Κόβουν την ανάσα οι σέρφερς των τρένων

Ένας 15χρονος διέσχισε τη γέφυρα του Σίδνεϊ κρεμασμένος έξω από βαγόνι αμαξοστοιχίας.

Ant1news

Η κάμερα που έχει επάνω του ο 15χρονος καταγράφει κάθε στιγμή του παράτολμου εγχειρήματός του, καθώς η ζωή του κρέμεται στα ακροδάχτυλα των χεριών του.

Όμως μη νομίσετε ότι ο νεαρός είναι λαθρεπιβάτης, ότι θέλει να γλιτώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου. Είναι ένα από αυτά παιδιά που φλερτάρουν με τον θάνατο, που θέλουν να δείξουν ότι τολμούν, ότι η περιπέτεια είναι στο αίμα τους. Είναι σκεπτικό αρρωστημένο που σε πολλές περιπτώσεις έχει ολέθρια κατάληξη.

Δύο μέρες μετά, ακόμη δύο νεαροί βρέθηκαν κρεμασμένοι στο πίσω μέρος ενός τρένου, γαντζωμένοι από την έξοδο κινδύνου.  Όλοι τους έχουν συλληφθεί και τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν μπροστά στο δικαστήριο ανηλίκων.

Το train surfing, όπως λέγεται, είναι μία κακώς εννοούμενη μόδα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια από τη Νότιο Αφρική, εκεί όπου φτωχόπαιδα από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες του Γιοχάνεσμπουργκ παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, για να αποσπάσουν τον θαυμασμό των συνομηλίκων τους, για την αδρεναλίνη.

Οι οροφές των τρένων μετατρέπονται σε πίστα θανάτου, τα παράτολμα χορευτικά τους προκαλούν ρίγη, το παραμικρό λάθος είναι ολέθριο, φρικιαστικό.

Ο νεαροί νοτιοαφρικανοί τρέχουν δίπλα από το τρένο και λίγο πριν τελειώσει η αποβάθρα σαλτάρουν επάνω του και αρχίζουν την διαδρομή του θανάτου.

Δεκάδες έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί καθώς τα τρένα στις φτωχογειτονιές του Γιοχάνεσμπουργκ δεν συγχωρούν, εκδικούνται το παραμικρό λάθος.