X

Έρχονται δυνατές βροχές και Αφρικανική σκόνη

Με ζέστη και λασποβροχή θα κυλήσουν οι τελευταίες μέρες της εβδομάδας. Κατά τόπους οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες.

Ant1news

Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού από αύριο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ραγδαίες βροχοπτώσεις που θα συνοδευτούν όμως από άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αύριο από τις δυτικές περιοχές και θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στο λεκανοπέδιο από αύριο το βράδυ έως και το απόγευμα του Σαββάτου. Στη συνέχεια  θα μεταφερθούν ανατολικά και τα νησιά μας θα τα αντιμετωπίσουν την Κυριακή.

Κυριότερο χαρακτηριστικό των φαινομένων θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, καθώς αναμένονται έντονες καταιγίδες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί και λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για να μην έχουμε καταστροφές όπως αυτές που σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες. Υπάρχουν δήμοι που μετράνε ακόμα τις πληγές τους και πρέπει να οχυρωθούν γιατί η κακοκαιρία θα ξαναπλήξει και αυτές τις περιοχές παρότι δεν αναμένονται  τόσο έντονα φαινόμενα.

Μπορεί λοιπόν να περιμένουμε πολλές βροχές αλλά η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους  με ένταση από 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ακόμα αναμένεται να έχουμε και ομίχλες τις πρωινές κυρίως ώρες σε ορισμένες περιοχές. Ιδιαίτερα ενοχλητική η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης από τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν αυτό το φαινόμενο, έτσι  καθώς περιμένουμε βροχοπτώσεις μοιραία θα κάνει την εμφάνιση της και η λασποβροχή.