X

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα δεκάδες CD με οσμή φοροδιαφυγής

Οι καταθέσεις τους δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Ant1news




Του Νίκου Ρογκάκου 

Από «κόσκινο» ετοιμάζεται να περάσει το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χιλιάδες φορολογούμενους αφού διαπιστώθηκε ότι τα δηλωμένα εισοδήματά τους δεν δικαιολογούν τις υπέρογκες καταθέσεις τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια των ελεγκτών της ΓΓΔΕ και του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται περισσότερα από 60 cd όπου τα κάνουν φύλλο και φτερό και πρόκειται να ελεγχθούν μια προς μια οι περιπτώσεις. 

Ξεκίνησε ο έλεγχος των πλούσιων… συνταξιούχων του Δημοσίου 

Την ίδια ώρα το κέντρο ελέγχου μεγάλου πλούτου ξεκίνησε τον έλεγχο των 415 συνταξιούχων του Δημοσίου, που διαπιστώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι έστειλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 115 εκ.€. Από αυτούς, οι 241 είναι ή μάλλον ήταν ιατρικό προσωπικό και το σύνολο των ποσών που είχαν στείλει εκτός Ελλάδας ανέρχεται στα 65 εκ.€, ενώ άλλοι 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί στους οποίους αντιστοιχεί ποσό 27,3 εκ.€. 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι πιάνονται στο δόκανο, προσφεύγουν στις Επιτροπές Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών και εν συνεχεία στα φορολογικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα, να μπαίνουν στα κρατικά ταμεία ελάχιστα από τα πρόστιμα που επιδικάζονται.