X

Κακόβουλο λογισμικό επιτίθεται επιλεκτικά σε iPhone, iPad και Μac

Κατά παράδοξο τρόπο επιτίθεται με στόχευση αποκλειστικά την πλατφόρμα της Apple.

Ant1news

Τα προβλήματα για την Apple δεν έχουν τελειωμό. Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό επιτίθεται επιλεκτικά σε δικές της συσκευές, τις οποίες έχουν στα χέρια της 800 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

To κακόβουλο λογισμικό ανήκει στη νέα οικογένεια ιών με την ονομασία WireLurker, ανακαλύφθηκε από την Palo Alto Networks Inc. και αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι έχει προσανατολισμό αποκλειστικά σε πλατφόρμες της Apple.

H Palo Alto Networks σύνταξε μια έκθεση 30 σελίδων, προκειμένου να προειδοποιήσει τους κατόχους των συσκευών τι πρέπει να προσέχουν. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι συσκευών iPhone, iPad, και Mac είναι να αποφεύγουν να τις συνδέουν με υπολογιστές που δεν είναι σίγουροι για την ασφάλεια τους, να μην χρησιμοποιούν ξένους υπολογιστές και γενικότερα να χρησιμοποιούν μόνο τα app store της Αpple.

Στην  Palo Alto αναφέρουν ότι πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στις εφαρμογές του iOS, όπως κάνει και ένας κοινός ιός. Πρόκειται για μόλις το δεύτερο malware που έχει γίνει γνωστό ότι επιτίθεται στις συσκευές που "τρέχουν" iOS.

Το WireLurker “ψάχνει” για συσκευές που τρέχουν iOS και είναι συνδεδεμένες μέσω USB με κάποιον επίσης μολυσμένο υπολογιστή, ενώ μολύνει iPhone, IPad και Mac.

Με τον τρόπο αυτό το κακόβουλο λογισμικό παίρνει πληροφορίες από τις συσκευές κινητών ζητώντας update.