X

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεμπλόκαρε την αξιοποίηση του Ελληνικού

Νόμιμες όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με πλειοδότη την Lamda Development.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σε φάση υλοποίησης, οκτώ μήνες μετά απο την ολοκλήρωση του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού απο το ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί να μπει η αξιοποίηση του Ελληνικού.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στον οποίο πλειοδότησε κοινοπρακτικό σχήμα επενδυτών υπό την Lamda Development.

Το ΣΤ΄ Τμήμα του  Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και ανακάλεσε απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του, με την οποία είχε παγώσει προσωρινά την διαδικασία, καθώς θεωρούσε ότι υπήρξαν παραβιάσεις της νομοθεσίας στο πλαίσιο τροποποίησης όρων του διαγωνισμού.

Τελικώς όμως, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται πως η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη και έτσι η υλοποίηση της επένδυσης μπορεί να προχωρήσει κανονικά.