X

«Κάνουμε στροφή στον ποιοτικό τουρισμό»

«Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές και διαμορφώνουν συνθήκες μεγαλύτερης ανάπτυξης τα επόμενα xρόνια», δηλώνει ο Όλγα Κεφαλογιαννη.

Ant1news


Στους βασικούς άξονες της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής και στη «στροφή» προς τον ποιοτικό τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού , Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ομίλου Intercontinental Hotels Group (IHG). Θέμα του συνεδρίου ήταν «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας» (Shaping our Future) και συμμετείχαν Ιδιοκτήτες, Γενικοί Διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη ξενοδοχείων του Ομίλου.

«Χωρίς να εγκαταλείπουμε τα στοιχεία, που μας καθιέρωσαν παγκοσμίως ως τουριστικό προορισμό, σήμερα, ανασυνθέτουμε το τουριστικό μας προϊόν, δίνοντας έμφαση στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ποιοτική βελτίωση» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές και διαμορφώνουν συνθήκες μεγαλύτερης ανάπτυξης τα επόμενα xρόνια.

H κυρία Κεφαλογιάννη παραβρέθηκε και στην εκδήλωση βράβευσης του «Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου του Κόσμου για το 2014» που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών ενόψει του Μαραθωνίου Αθηνών. 

Η υπουργός τόνισε ότι εκδηλώσεις όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας που προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον συμβάλλουν στην άφιξη τουριστών, στη λειτουργία των μονάδων του κλάδου και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η Ελλάδα έχει υποδομές να φιλοξενεί επισκέπτες κάθε εποχή και κάθε μήνα του έτους.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Μαραθώνιος είναι μια επιπλέον αφορμή για να προβληθεί η χώρα μας. Να ενισχυθεί η δυναμική που έχουμε ήδη αποκτήσει στον τουρισμό. Να εμπεδωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο,  αναβαθμίζεται διαρκώς σε υποδομές, ποιότητα και τουριστικό προϊόν κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση.  

Ειδικά για την Αθήνα, η κυρία Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι «ο Μαραθώνιος έρχεται να ενισχύσει την πραγματικότητα,  δηλαδή ότι η Αθήνα είναι  μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις εποχές τουρίστες, μπορεί να υποστηρίξει