X

Τι είπαν στον Δένδια δίνοντας του «το ξιφίδιο του Ικάρου»

Εκδήλωση για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Μήνυμα ενότητας από τον Υπουργό Άμυνας και δέσμευση για προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης των αποδοχών των ένστολων.

Ant1news

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά η Πολεμική μας Αεροπορία, με τετραήμερες εκδηλώσεις στα στρατιωτικά αεροδρόμια όλης της χώρας, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο.

Στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας, όπου εδρεύει η Σχολή Ικάρων, βρέθηκε το πρωί ο νέος Υπουργός Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας παρακολούθησε την δοξολογία και στην ομιλία του, στο πλαίσιο της τελετής που ακολούθησε απηύθυνε μήνυμα ομοψυχίας τονίζοντας ότι «σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιβεβλημένη η εθνική ενότητα, πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, δώρισε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας το ξιφίδιο του Ικάρου, επισημαίνοντας του χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν είναι δώρο πολέμου, αλλά δώρο αποτροπής».

Στην ομιλία του ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι «ο πρωθυπουργός και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των περικοπών που έχουν υποστεί, η οποία ξεκινά με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή» τις επόμενες ημέρες.

Βάσει αυτής απο τις 27 Νοεμβρίου όλοι οι ένστολοι θα αρχίσουν να εισπράττουν το 50% της περικοπής που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους και τα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012.