X

Και με την «βούλα» του ΣτΕ σε ΟΠΑΠ-Global Family Partners το ιπποδρομιακό στοίχημα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει η INTΡΑΛΟΤ.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προσωρινός πλειοδότης  για το ιπποδρομιακό στοίχημα ανακηρύσσεται η κοινοπραξία του  ΟΠΑΠ Investement Limited με το επενδυτικό fund Global Family Partners. 

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, με αποφάσεις τους απέρριψαν τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, διεκδικώντας κι αυτή τον διαγωνισμό, ενώ έκαναν δεκτή την παρέμβαση των ΟΠΑΠ-Global Family Partners. 

Συγκεκριμένα, η ΙΝΤΡΑΛΟΤ ζητούσε να ανασταλούν αποφάσεις του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που αφορούν τον διαγωνισμό για την χορήγηση του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για μια 20ετία. 

Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ υποστήριζε ότι παραβιάστηκαν το Ευρωπαϊκό και τ ο Εθνικό Δίκαιο γύρω από τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης , της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Η ΙΝΤΑΛΟΤ στρεφόταν κατά των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν, καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη του κοινού σχήματος ΟΠΑΠ Investement Limited-Global Family Partners.

Μετά από αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανοίγει ο δρόμος, μέσω της έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Βουλή, προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και το πέρασμα, για τα επόμενα 20 έτη, των δικαιωμάτων για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ Investement Limited-Global Family Partners, έναντι 40,5 εκατομμυρίων ευρώ.