X

Τι είναι ο ατομικός φάκελος υγείας του ΕΟΠΥΥ

Με στόχο την καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ.

Ant1news

Ένα σύστημα που θα επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των παροχών προς κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός.

Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό ατομικό φάκελο υγείας, ένα σύστημα καταγραφής όλων των ιατρικών επισκέψεων, εξετάσεων, φαρμάκων και άλλων παροχών, των οποίων κάνει χρήση ο ασθενής.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, αφού επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των παροχών προς κάθε ασφαλισμένο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, μέσω αυτού του συστήματος θα ελέγχεται και θα μπλοκάρεται οποιαδήποτε προσπάθεια υπερχρέωσης του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία της Ατομικής Κάρτας Υγείας κάθε ασφαλισμένου. Στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, με τις εξετάσεις, το ιστορικό νοσηλείας και κάθε άλλη πληροφορία που σχετίζεται με την υγεία του και η οποία θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο ασθενείας.

Το ποσό που θα διανεμηθεί στα νοσοκομεία της χώρας για την ψηφιοποίηση ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο του κ. Βορίδη.