X

Κοινωφελής Εργασία: Ακόμη 2000 θέσεις ζητάνε από τον Βρούτση οι δήμοι

Επιστολή της ΚΕΔΕ προς τον υπουργό Εργασίας.

Ant1news



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας κατά 2000 θέσεις, από τις 32.000 που έχουν προβλεφθεί για τους δήμους, ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε προσωπικό, ζητάει από τον υπουργό Εργασίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Επιπλέον στην επιστολή του προς τον Γιάννη Βρούτση, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνει την πρόταση της να υπαχθούν στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών οι ειδικότητες που θα ανοίξουν μέσω του προγράμματος. Τέτοιες είναι: ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροσασίας και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.

Ακόμη, οι αιρετοί επισημαίνουν την ανάγκη, στον επόμενο κύκλο προκυρήξεων, να αυξηθεί το χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος από τους 5  σε 10 ή 12 μήνες, και εάν χρειαστεί όσοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν ένα μέρος του κόστους.

Σε ότι αφορά τις αμοιβές για ανέργους κάτω των 25 ετών ανέρχονται σε 652 ευρώ μικτά το μήνα ή 3260 ευρώ το πεντάμηνο. Ενώ για ανέργους άνω των 25 ετών το πεντάμηνο φτάνει στα 3740 ευρώ(748 ευρώ μικτά/μήνα).