X

Ο Βρούτσης «αδειάζει» τον διοικητή του ΙΚΑ για το θέμα των ενσήμων

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι αυτές οι απόψεις είναι προσωπικές του κ. Σπυρόπουλου.

Ant1news

Αποστάσεις από τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα περί σύνδεσης των εισφορών με τις παροχές υγείας πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι αυτές οι απόψεις είναι προσωπικές του κ. Σπυρόπουλου, θέτοντας τέλος στην οποία παραφιλολογία πήγε να αναπτυχθεί.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας σήμερα στο Βήμα Fm αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σχετικά με τις παροχές των ασφαλισμένων και τόνισε: «Είναι προσωπικές μου απόψεις, αλλά δεν διαφέρουν από αυτές του υπουργού Εργασίας». 

«Είναι απολύτως προσωπικές απόψεις και όπως σας τις είπα και συνεχίζω να τις έχω. Αλλά δεν νομίζω ότι διαφέρουν από τον πυρήνα των απόψεων ούτε του κ. Βρούτση ούτε της κυρίας Βούλτεψη. Ενδεχομένως διαφέρουν από τις απόψεις αυτών που επιχείρησαν είτε να διαστρεβλώσουν είτε να ερμηνεύσουν τις απόψεις μου. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί, αλλά δεν πολεμάται αυτό στη χώρα μας…», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρόπουλος.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος άδειασε τον Διοικητή του ΙΚΑ, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι παροχές, αλλά θα αυξηθούν.

«Τα δικαιώματα των ασφαλισμένων διευρύνονται και κατοχυρώνονται δικαιώματα και για τους μη ασφαλισμένους. Ούτε αυτούς που είναι ανασφάλιστοι, είτε αυτούς που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Έτσι έχουν ήδη δρομολογηθεί ηλεκτρονικά και έχουν δοθεί δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που το συνολικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις €12000. Έχουν δοθεί δικαιώματα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα, είτε σε ασφαλισμένους ανέργους ή διάφορες άλλες κατηγορίες. επομένως η τάση, η βούληση και οι πολιτικές αποφάσεις συντείνουν στο να διευρύνουν τα δικαιώματα όσον αφορά στις παροχές υγείας και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου στο περιθώριο παρουσίασης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του ΙΚΑ μιλώντας χθες σε συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έθεσε το θέμα της σύνδεσης των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών με τους στόχους μη δημιουργίας ελλειμμάτων και διασφάλισης βιώσιμων συντάξεων, καθώς και το θέμα της επανεξέτασης των «αναγκαίων προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας».