X

Αποκτά "πρόσωπο" ο ένοικος της Αμφιπόλης

Ψηφιακή απεικόνιση του προσώπου του νεκρού θα κάνουν οι ειδικοί καθώς έχει βρεθεί ακέραιη η οδοντοστοιχία. Μπορεί να είναι και ο Μέγας Αλέξανδρος!

Ant1news

Την εκτίμηση ότι ο "ένοικος" της Αμφίπολης μπορεί να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε ο Υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας μιλώντας στο Mega.

«Το DNA που υπάρχει στα οστά του τύμβου Καστά αναμένεται να δώσει σύντομα απαντήσεις... Μπορούμε να κάνουμε και ψηφιακή απεικόνιση του προσώπου του υποστηρίζουν οι επιστήμονες από τη στιγμή που έχει βρεθεί ολόκληρη οδοντοστοιχία» τόνισε μεταξύ άλλων o κ. Τασούλας.

«Οι ανθρωπολόγοι που θα πάρουν τώρα τη σκυτάλη θα αποφανθούν για αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού. 

Ο κ. Τασούλας σημείωσε, επίσης, πως είναι προφανές ότι υπήρξε μετακίνηση των οστών και "τα οστά δεν περπατάνε μόνα τους" και πρόσθεσε ότι "η ανασκαφή μετατρέπεται σε συστηματική ανασκαφή, θα πάρει άλλους ρυθμους".

Το σίγουρο είναι,  πάντως, ότι τα οστά που ανακαλύφθηκαν μπορούν να δώσουν μια σειρά από απαντήσεις βοηθώντας τους ειδικούς να φτάσουν σε ακριβή καθορισμό πολλών λεπτομερειών για τον νεκρό. 

Συγκεκριμένα από τα οστά θα ανιχνευτεί τόσο το DNA το οποίο θα συγκριθεί με εκείνο που έχει εντοπιστεί σε οστά των τάφων στις Αιγές για να διαπιστωθεί εάν ο νεκρός έχει συγγενική σχέση με τη βασιλική γενιά, ενώ άμεσα θα φανεί και το φύλο, αλλά και η ηλικία με πολύ μεγάλη ακρίβεια.