X

Το μωρό χιμπατζής δεν άφησε τη μητέρα του να μπει στο χειρουργείο μόνη

Η αγωνία της μικρής Μάι ήταν τόσο έκδηλη που ανάγκασε τους γιατρούς να την αφήσουν να είναι δίπλα στη μητέρα της την ώρα της εγχείρησης.

Ant1news

Στον ζωολογικό κήπο του Άαλμποργκ στη Δανία, φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και δυο χιμπατζήδες μάνα και κόρη. Η μητέρα ονόματι Γιούτα υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και όταν οι  γιατροί διαπίστωσαν πως το πρόβλημα της ξεκινούσε από τα δόντια αποφάσισαν να την βάλουν στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν δυο από αυτά.

Η δίχρονη κόρη της, ονόματι Μάι, αναστατώθηκε πολύ και δεν άφηνε τους γιατρούς στην ησυχία τους  απαιτώντας με τον τρόπο της να εισέλθει στο χειρουργείο και να σταθεί δίπλα στη μητέρα της κατά την ώρα της επέμβασης. «Όταν τη φέραμε στο χειρουργείο και την ναρκώσαμε, η μικρή Μάι ήταν πολύ νευρική που αποφασίσαμε να την αφήσουμε με τη μητέρα της», δήλωσε η κτηνίατρος Τρίνε Χάμερ Γένσεν.

Η δουλειά των γιατρών έγινε βέβαια δυσκολότερη καθώς η μικρή από την αγωνία της δάγκωνε συνεχώς τα καλώδια που έλεγχαν τους παλμούς της μητέρας της. Παρόλα αυτά η εγχείρηση κύλησε ομαλά και οι τρυφερές εικόνες που καταγράφηκαν έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.