X

«Επιστημονική φαντασία η τήρηση των ημερομηνιών για τις φορολογικές δηλώσεις»

Το Οικονομικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωση του υποστηρίζει πως η διαδικασία για το 2015, είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ομαλά.

Ant1news

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωση του το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε επιστολή την οποία απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και κοινοποιεί σε μια σειρά Υπουργείων και οργανισμών. Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε το Επιμελητήριο, στόχος της παρέμβασης του είναι η πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η ομαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών υποδομών, προκειμένου να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και να εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξεδόθη, για τα όσα προβλέπονται για την επόμενη χρονιά «μόνο ως επιστημονική φαντασία μπορεί να νοηθεί η ομαλή εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015». Ταυτόχρονα στέκονται στο κλίμα ανασφάλειας και δυσαρέσκειας που έχει καλλιεργηθεί στους πολίτες για το κράτος, εξαιτίας όλων των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά την διαδικασία, αλλά και στο «δυσανάλογο βάρος ευθύνης εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων», που κλήθηκαν να επωμιστούν οι λογιστές - φοροτεχνικοί.