X

Τζιχαντιστές ήρθαν στην Ελλάδα υποδυόμενοι τους πρόσφυγες;

Αμερικανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως τουλάχιστον 10 μαχητές του ΙΚ κατάφεραν να περάσουν στην Ευρώπη, με στόχο να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ant1news

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Washington Free Beacon αναδημοσιεύει πληροφορίες του Mike Giglio για το BuzzFeed, με τίτλο «Islamic State Terrorists Posing As Refugees Being Smuggled Into Western Countries», σύμφωνα με τις οποίες οι τζιχαντιστές του ISIS υποδύονται τους Σύρους πρόσφυγες για να διεισδύσουν στην Ευρώπη, όπου σχεδιάζουν να επιτεθούν σε κυβερνητικούς στόχους.

Οι μαχητές αυτοί θεωρείται ότι διακινούνται λαθραία με καράβια σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία, ενώ πολλοί εξ αυτών διασχίζουν την Τουρκία και την Βουλγαρία.

Οι σωματέμποροι που θεωρούνται επίσης συμπαθούντες του ISIS «καμουφλάρουν» τους τζιχαντιστές ανάμεσα σε άλλους πρόσφυγες για να μην δημιουργήσουν υποψίες. Ο Giglio πήρε συνέντευξη από έναν τέτοιο σωματέμπορο, τον οποίο είχε προσεγγίσει μέλος του ISIS, το οποίο του αποκάλυψε την πρόθεσή του να διενεργήσει επίθεση στην Ευρώπη.