X

Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος

Νέος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ εκλέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Ant1news



Στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ εξελέγη την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον επόμενο Νοέμβριο.

«Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής. Οι Αρχηγοί των Ε.Δ. των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον Έλληνα Αρχηγό Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Η θητεία του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής είναι 3 χρόνια και τα νέα του καθήκοντα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα τα αναλάβει τον Νοέμβριο του 2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Την εκλογή του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ χαιρέτισε με δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Συγχαίρω θερμά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης(EUMC), η οποία αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ένόπλων  Δυνάμεων της χώρας μας. Οι προκλήσεις για τον Στρατηγό Κωσταράκο, σ’ αυτή τη νέα θέση του, θα είναι πολλές, για την οικοδόμηση μίας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο κ. Δένδιας.  

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, στην πορεία προς μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, για το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά ο Έλληνας Στρατηγός, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Για μία ακόμα φορά,  συγχαίρω τον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ για την επιτυχία του,  η οποία είναι επίσης επιτυχία της Ελλάδος και των Ένόπλων μας Δυνάμεων», πρόσθεσε ο υπουργός.