X

Νέο συλλαλητήριο φοιτητών στα Προπύλαια

Υπό κατάληψη το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ. Επεισόδια χθες το βράδυ έξω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία των φοιτητών.

Ant1news

Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια προγραμματίζουν για τις 12.00 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι με αφορμή τα επεισόδια που σημειωθήκαν χθες το βράδυ έξω από το Πολυτεχνείο. Στο συλλαλητήριο καλούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι επίσης καταγγέλουν τις αποφάσεις των πρυτάνεων να κλείσουν τις σχολές. Στις 14.00 έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ.

Από το πρωί φοιτητές πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ και έχουν προγραμματίσει πορεία συμπαράστασης προς τους φοιτητές της Αθήνας, στις 13:00.

Φοιτητές μπήκαν στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η πρυτανεία, κι έβγαλαν έξω τους φύλακες.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Θεόδωρο Λαόπουλο, οι φοιτητές βρίσκονται στο ισόγειο και δεν υπάρχει ένταση ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει το κτίριο της διοίκησης. Σε ο,τι αφορά την εικόνα που επικρατεί είπε ότι "δεν είναι αναστάτωσης, αλλά ούτε και πανεπιστημίου που λειτουργεί".

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τις πληροφορίες για τραυματισμό φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε λίγο μετά τις 20:00 όταν οι φοιτητές κατάφεραν να ανοίξουν την πύλη επί της οδού Στουρνάρη, η οποία ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκ νέου συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι και φέτος δρακόντεια. 7.000 αστυνομικοί από την Αττική και την περιφέρεια θα βρίσκονται στους δρόμους. Τις επόμενες τρεις ημέρες θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο υπουργείο Οικονομικών, στη Βουλή και αλλού.