X

Τρεις πορνοστάρ στην υπηρεσία της «Net Neutrality»

Στην Αμερική το ανοιχτό διαδίκτυο είναι θέμα συζήτησης και το βίντεο με τις τρεις πορνοστάρ άναψε τα αίματα.

Ant1news

Η ελεύθερη μετάφραση του όρου είναι κάτι σαν «διαδικτυακή ουδετερότητα» και τις τελευταίες μέρες γίνεται στην Αμερική πολύ λόγος για αυτό, ακόμα και στον πολιτικό στίβο.

Οι υπέρμαχοι της «Net Neutrality», δηλαδή του ανοιχτού διαδικτύου χωρίς περιορισμούς, υποστηρίζουν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλα τα δεδομένα στο Διαδίκτυο, να μην κάνουν διακρίσεις σχετικά με τον χρήστη, το περιεχόμενο, την τοποθεσία, την πλατφόρμα, την εφαρμογή, τον τύπο του εξοπλισμού που επισυνάπτεται, ή τη λειτουργία της επικοινωνίας.

Το συγκεκριμένο βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα Funny or Die αντιτάσσεται στους περιορισμούς που προσπαθούν να επιβληθούν σχετικά με το γυμνό στο διαδίκτυο και κυρίως στις προθέσεις κάποιων εταιρειών καλωδιακής τηλεόρασης  οι οποίες είναι πρόθυμες να πληρώσουν site με μεγάλη επισκεψιμότητα-για παράδειγμα το You Tube- προκειμένου να τα κάνουν συνδρομητικά.

Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολλαπλών ταχυτήτων όπου οι πλούσιοι θα έχουν μεγαλύτερο εύρος επιλογών κάτι που δεν συμφέρει την βιομηχανία του πορνό. Οι τρεις πορνοστάρ Alex Chance, Nadia Styles και Mercedes Carrera, οι οποίες εμφανίζονται στο βίντεο υποστηρίζουν πως «τώρα το διαδίκτυο είναι σαν ένα τεράστιο όργιο που ο καθένας μπορεί να κάνει σεξ με όποιον επιθυμεί. Χωρίς το “Net Neutrality”αυτό το “sex party” θα είναι μόνο για τους πλούσιους».

«Για να αναφερθώ στον πρόεδρο Ομπάμα - ο οποίος εναντιώνεται στο να διαταραχθεί η ουδετερότητα του διαδικτύου- οι φτωχοί έχουν το ίδιο δικαίωμα να παρακολουθούν πορνό με τους πλούσιους» λέει στο βίντεο η Alex Chance.

Όπως καταλαβαίνετε οι δηλώσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι κατηγόρησαν τον πρόεδρο με πιο χαρακτηριστική αιχμή την επίθεση του γερουσιαστή του Τέξας Ted Cruz, ο οποίος χαρακτήρισε το «Net Neutrality» ως το «Obamacare του διαδικτύου».