X

39 και σήμερα!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα άρχισε.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Η Αθήνα σιγά σιγά φοράει τα εορταστικά της ! Η Κυρά Βασιλική φτιάχνει τσάι του βουνού για να ζεσταθούμε, τα ξωτικά φορούν τα γάντια τους και ξεκινάνε τις κατασκευές, ο Άγιος Βασίλης μας περιμένει στη ζεστή αγκαλιά του, οι καφετέριες  ετοιμάζουν ζεστές σοκολάτες για τις χειμωνιάτικες ημέρες. Αυτό ακριβώς το μήνυμα του παραμυθιού, που μαγεύει όχι μόνο τους μικρούς φίλους αλλά και τους μεγάλους, θέλουν να περάσουν τα εμπορικά καταστήματα, οι δήμοι και όλοι που θέλουν να δουν τον κόσμο χαρούμενο έξω στην πόλη.

Η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους τους Έλληνες, γι’ αυτό και στην Ερμού είδαμε τα πρώτα στολίδια και δεντράκια, ενώ στήθηκαν κι αρκετά μαγαζιά πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπως στην Ιερά οδό αλλά και στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Το έχουν ανάγκη όλοι, να αλλάξει η διάθεση τους. Τα περίτεχνα λαμπιόνια και οι γιρλάντες αγκαλιάζουν κτίρια , οροφές, τζάκια, οι καταστηματάρχες επιστρατεύουν διακοσμητές για να ετοιμάσουν τις πιο εντυπωσιακές και ελκυστικές βιτρίνες, ενώ μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες θα δούμε και κατάφωτες πλατείες με μεγάλες φάτνες, οι οποίες μαρτυρούν το θαύμα της γέννησης του Χριστού. Στεφάνια-μπάλες-έλατα στολισμένα κι αργότερα το Δεκέμβριο και χιόνι! Μια περίοδος που έννοιες και προβληματισμοί πρέπει να παραμεριστούν όσο γίνεται.

Στο εορταστικό κλίμα μπήκε από νωρίς και το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, το οποίο εγκαινίασε τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, με ένα εντυπωσιακό Christmas Shopping and Music Festival. O Θέμης Γεωργαντάς παρουσίασε την εκδήλωση, όπου τραγούδησαν οι Demy-Dj Kas ft Josephine & Oge- Μύρωνας Στρατής- Ησαΐας Ματιάμπα και οι Onirama, οι οποίοι πάτησαν το κουμπί για να ανάψει το 17 μέτρων έλατο και να αρχίσει το φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων.

Στα γραφικά σοκάκια του εκπτωτικού χωριού, την ημέρα της γιορτής, έκαναν βόλτα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις αγορές τους, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μπεκατώρου, η Χριστίνα Αλούπη, η Ελισάβετ Σπανού, η εγκυμονούσα Μαριέττα Χρουσαλά, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Σταματίνη Τσιμτσιλή.