X

Ανοίγει η εφαρμογή με τις 100 δόσεις για τα χρέη στην Εφορία

Θέμα ωρών η υπογραφή της εγκυκλίου με τις αλλαγές της τροπολογίας που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση.

Ant1news

 

Το αργότερο ως την Τετάρτη «ανοίγει» η εφαρμογή με τις 100 δόσεις για τα χρέη στην Εφορία, καθώς πιθανότατα εντός της ημέρας η Κατερίνα Σαββαϊδου θα υπογράψει την διορθωμένη εγκύκλιο.

Αυτή θα περιλαμβάνει τις αλλαγές βάσει της πρόσφατης τροπολογίας, με την οποία εξαιρέθηκαν από την ρύθμιση οι βεβαιωμένοι-μη ληξιπρόθεσμοι ως την 1η Οκτωβρίου φόροι, μεταξύ των οποίων οι πέντε τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τελευταία δόση του Φόρου Εισοδήματος.

Σύμφωνα με αυτήν την εγκύκλιο θα γίνει η προσαρμογή από τους τεχνικούς της ΓΓΠΣ των νέων παραμέτρων της ρύθμισης, ώστε αν όχι από την Τρίτη, το αργότερο από την Τετάρτη να ανοίξει στο TAXISnet η ηλεκτρονική εφαρμογή, αποκλειστικά μέσω της οποίας θα γίνονται οι αιτήσεις από τους οφειλέτες για υπαγωγή στην ρύθμιση. 

H ρύθμιση δίνει στους οφειλέτες την ευχέρεια εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους μέχρι και σε 100 δόσεις, με διαγραφή ως και του 90% των προσαυξήσεων, επιτόκιο 4,56%.

Όσοι ζητήσουν να υπαχθούν στην ρύθμιση πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελάχιστη δόση ανέρχεται σε 50 ευρώ και ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μόλις τρεις (3) ημέρες μετά από την υποβολή της αίτησης. Οι επόμενες θα πρέπει να πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.