X

Άσκηση ετοιμότητας για μεγάλο σεισμό το επόμενο δίμηνο

Στον απόηχο των δίδυμων δονήσεων, σε σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια, αποφασίστηκε ευρεία άσκηση για να διαπιστωθεί η επάρκεια των "πρωτοκόλλων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών".

Ant1news



Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμών και άλλων καταστροφικών φυσικών φαινομένων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες 60 ημέρες. Στην άσκηση θα συμμετέχουν η πυροσβεστική, η αστυνομία, ο στρατός και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς προκειμένου να εξακριβωθεί εάν τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των φαινομένων που έχουν οι υπηρεσίες μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Η σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς έγινε με φόντο τους «δίδυμους» σεισμούς που ταρακούνησαν χθες τη νύχτα την Αττική, την Εύβοια και πολλές ακόμη περιοχές, αλλά και την πρόσφατη νεροποντή που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές κυρίως στη Δυτική Αττική.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έδωσε εντολή για τη σύγκληση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ώστε να εκτιμηθεί η εξέλιξη του φαινομένου.

«Ο λόγος ανήκει στους επιστήμονες», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΙ και κατέστησε σαφές ότι «σε κάθε περίπτωση πάντως οι μηχανισμοί της πολιτείας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, όχι εξαιτίας του σημερινού σεισμού, αλλά εξαιτίας της υψηλής σεισμικότητας της χώρας μας. Γι’ αυτό και γίνονται συνεχείς συσκέψεις και ασκήσεις ετοιμότητας».