X

Ταύροι παραδομένοι στις φλόγες

Σοκάρει η βαρβαρότητα του εθίμου με τους φλεγόμενους ταύρους στην Ισπανία, όπου φέτος δεκάδες ακτιβιστές επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Ant1news

Ένα από τα πλέον βάρβαρα φεστιβάλ στον κόσμο διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη Medinaceli της Ισπανίας, όπου οι διοργανωτές πασαλείφουν με πίσσα τα κέρατα ταύρων και τους βάζουν φωτιά, παρακολουθώντας στη συνέχεια την αγωνιώδη προσπάθεια των ζώων να σβήσουν τις φλόγες.

Τα γιγαντόσωμα ζώα τρέχουν σαν τρελά στην πλατεία, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά που τους καίει το κεφάλι, ενώ το πλήθος επευφημεί παρακολουθώντας το τελετουργικό.

«Οι πύρινες μπάλες καίνε τα κέρατα των ταύρων, σε μικρή απόσταση από τα μάτια τους, προκαλώντας τεράστιο στρες. Η αγωνία και ο πόνος είναι αδιανότητος», καταγγέλλει ο Μπεν Γουίλιαμσον, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Άνθρωποι για την Ηθική Αντιμετώπιση των Ζώων».

Δεκάδες ακτιβιστές φιλοζωικών οργανώσεων προσπάθησαν μάταια να σταματήσουν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Απωθήθηκαν βίαια από τους ντόπιους και στο τέλος τους μάζεψε η αστυνομία.