X

Σεξ μέσα στη φυλακή… και δια νόμου

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας θα παρέχει την δυνατότητα σε φυλακισμένους  να κάνουν σεξ, όπως γίνεται σε πολλά Ευρωπαϊκά και όχι μόνο κράτη.

Ant1news

Σεξ  πίσω από της φυλακής τα σίδερα για τους κρατούμενους, θα προβλέπει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης το μέτρο αυτό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τώρα ήρθε η ώρα να ισχύσει και στην Ελλάδα. Άγνωστο ωστόσο, παραμένει ακόμη σε ποια καταστήματα κράτησης θα εφαρμοστεί, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων και της έλλειψης διαθέσιμων χώρων.

Η διάταξη που θα ενσωματωθεί στο νέο σωφρονιστικό κώδικα θα προβλέπει ότι η ερωτική συνεύρεση  εντός των φυλακών με τους/τις συζύγους ή μόνιμες/ους συντρόφους θα εφαρμοστεί όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής που εξετάζει το Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας και τις Δομές Εγκλεισμού Κρατουμένων, ο Χ. Αθανασίου  έκανε δεκτές τις σχετικές εισηγήσεις βουλευτών, ενώ όπως είπε προχωρά άμεσα και το πιλοτικό πρόγραμμα με το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Αρχικά θα κάνουν χρήση  250 υπόδικοι και κατάδικοι, οι οποίοι θα μπορούν φορώντας το να βρίσκονται σε επιτήρηση εκτός φυλακών.

Το ημερήσιο κόστος θα αγγίζει τα 15 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, το οποίο θα καταβάλει ο έγκλειστος. Ο κ. Αθανασίου σημείωσε πάντως, ότι υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση αδυναμίας να καταβάλει το ποσό το υπουργείο Δικαιοσύνης.