X

Αυθεντικό βίντεο εξορκισμού μέσα σε εκκλησία!

Μια γυναίκα υποβάλλεται σε τελετουργικό για να απελευθερωθεί από τα δαιμόνια, ενώ ουρλιάζει και βρίζει.

Ant1news

Την αυθεντικότητα ενός βίντεο που έχει γυριστεί κρυφά στην Τσεχία επιβεβαίωσε μετά από καιρό η εκκλησία. Στο βίντεο καταγράφεται το τελετουργικό στο οποίο υποβάλλεται μια γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει κυριευτεί από τον διάβολο.

Ο εξορκισμός έγινε στο εσωτερικό του Ρωμαιοκαθολικού ναού, Vranov nad Dyji, η τελετή καταγράφηκε στα κρυφά, μέσα από την κλειδαρότρυπα της πόρτας της εκκλησίας και έχει διάρκεια δυο λεπτά.

Αυτός που κατέγραψε τις εικόνες είναι ο Daniel Trochta, ο οποίος δήλωσε πως αντιλήφθηκε το γεγονός από τις κραυγές της δαιμονισμένης γυναίκας κατά την διάρκεια του τελετουργικού. Στις εικόνες βλέπουμε μια ομάδα ανθρώπων να στέκεται κοντά στον βωμό του ναού και γύρω από μια γυναίκα που ουρλιάζει, βρίζει και κλαίει.

Η ανάρτηση του βίντεο δεν είναι πρόσφατη, αλλά πολλοί το είχαν αμφισβητήσει ως «στημένο». Από τη στιγμή όμως που η επίσημη εκκλησία παραδέχθηκε την αυθεντικότητα του, ξαναέγινε και πάλι θέμα συζήτησης.

«Ο εξορκισμός είναι γνήσιος. Αν κάτι έχει τραβηχτεί από μια κλειδαρότρυπα, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πω για αυτό. Ζητούσαμε από τον Θεό να προστατεύσει και να απελευθερώσει τη γυναίκα. Χρησιμοποιήσαμε μια λατινική προσευχή, ζητώντας βοήθεια. Φυσικά βοηθάει», σημείωσε ο καθολικός ιερέας Marek Dunda, που συμμετείχε στην τελετή.