X

Σε διαθεσιμότητα 4 αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερους 9 ανθρώπους που προσπάθησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό παράνομα, αφού κατέστρεψαν  προηγουμένως τα πλαστά έγγραφα.

Ant1news

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προχώρησε στην σύνταξη Δικογραφίας αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 4 αστυνομικών που υπηρετούν στη Σαντορίνη και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διετάχθη η διενέργεια  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που αποφασίστηκε να διερευνηθεί η καταγγελία ότι την Δευτέρα το απόγευμα αστυνομικοί που εκτελούσαν  εντεταλμένη υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία όταν τους παραδόθηκαν από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου 9 αλλοδαποί  οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν στην Βιέννη χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι αστυνομικοί αντί να προχωρήσουν στα δέοντα κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα κι άφησαν ελεύθερους τους παραβάτες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.