X

Καταζητούμενος για την Siemens νοικιάζει τις κατασχεμένες βίλες του!

Ο Χρήστος Καραβέλας έβγαλε Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον ΕΟΤ Κυκλάδων και νοικιάζει δύο πολυτελείς βίλες στην Αντίπαρο έναντι 3.500 ευρώ την εβδομάδα.

Ant1news

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο όμως είναι αληθινό και φυσικά... ελληνικό. Ο καταζητούµενος για το σκάνδαλο της Siemens Χρήστος Καραβέλας έβγαλε Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον ΕΟΤ Κυκλάδων και νοικιάζει δύο πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αντίπαρο έναντι 3.500 ευρώ την εβδομάδα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πολυτελείς κατοικίες είναι δεσμευμένες από το ελληνικό κράτος εδώ και έξι χρόνια ως «προϊόντα εγκλήματος». 

Ο Χρήστος Καραβέλας είναι φυγόδικος- πιθανόν έχει διαφύγει στην Ουρουγουάη- και κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρους χρήματος, καταζητείται από τις ελληνικές αρχές εδώ και έξι χρόνια, ενώ βρίσκεται και στην λίστα της Ίντερπολ.  

Μέσω των στενών συγγενών του, τις δύο κόρες του, τη σύζυγό του και τον γιο του, που επίσης κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατάφερε να βγάλει φέτος το Ειδικό Σήμα του ΕΟΤ για εκμίσθωση τουριστικών επαύλεων.

Οι δύο υπερπολυτελείς κατοικίες έχουν κατασχεθεί από τον Ιούνιο του 2009 από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες δραστηριότητες ύστερα από συνεννόηση µε τον 4ο ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens µαζί µε τα σπίτια της οικογένειας Καραβέλα σε Εκάλη, Πάρο, Σαντορίνη, Αράχοβα και Μύκονο. Επίσης, έχουν κατασχεθεί χρήματα που είχαν εντοπιστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και πολύτιμα αντικείµενα που βρέθηκαν σε θυρίδες.

Οι Αρχές διαπίστωσαν την οικονομική εκμετάλλευση των προϊόντων του εγκλήματος από την οικογένεια Καραβέλα και τώρα προσπαθούν να κλείσουν τα παραθυράκια του νόµου.

Τα ίχνη του καταζητούµενου για το σκάνδαλο της Siemens, του οικονοµικού διευθυντή της εταιρείας µέχρι το 1998, Χρήστου Καραβέλα, αγνοούνται από τον Μάιο του 2008. Μαζί µε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο είναι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό από την έρευνα των Αρχών, τη δεκαετία του 1990 ο Καραβέλας διαχειριζόταν το µεγαλύτερο µέρος των µυστικών κονδυλίων της Siemens. 

Αυτό είναι το σήμα του  ΕΟΤ, το οποίο έχει εκδοθεί στο όνομα της συζήγου του Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα.