X

33χρονος, πατέρας 4 παιδιών, ξεψύχησε περιμένοντας 2 ώρες το ασθενοφόρο

Το ασθενοφόρο που έφτασε ήταν από στρατιωτική μονάδα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί της Σάμου, βρισκόταν σε άλλη διακομιδή.

Ant1news

Θρήνος και οργή στην τοπική κοινωνία της Σάμου, για τον χαμό ενός 33χρονου, πατέρα 4 παιδιών. Η αγανάκτηση φουντώνει απο τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο πατέρας και κυρίως απο την μεγάλη πιθανότητα να είχε διασωθεί, μετά απο την εμπλοκή του σε τροχαίο, στις 17:45 της Πέμπτης, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Σάμο.

Όπως αποκάλυψε στο πρωινό ant1, ο πεθερός του αδικοχαμένου νέου, ο γαμπρός του ενεπλάκη στο τροχαίο οδηγώντας ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού. Απένται απο τον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει ένα mini market, του οποίου οι υπάλληλοι όταν είδαν αιμόφυρτο το θύμα, ειδοποίησαν το νοσοκομείο του νησιού, προκειμένου να αποστείλει ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Γείτονες προσέτρεξαν προς βοήθεια, σκέπασαν τον 33χρονο με μια κουβέρτα και τον απομάκρυναν απο το οδόστρωμα, μεταφέροντας τον σε παρακείμενο χωράφι, αναμένοντας την έλευση του ασθενοφόρου. Μόνο που διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή του Νοσοκομείου δεν υπήρχε και τελικώς, σύμφωνα και με τους αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο έφθασε με καθυστέρηση μιας ώρας και 50 λεπτών ένα ασθενοφόρο! Μάλιστα το ασθενοφόρο αυτό ήταν στρατιωτικό, αφού το ασθενοφόρο του νοσοκομείου βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου παραδέχθηκε ότι το ασθενοφόρο έφτασε με τεράστια καθυστέρηση, αλλά είπε ότι αυτό συνέβη διότι το ασθενοφόρο του νοσοκομείου ήταν στο αεροδρόμιο, για να κάνει διακομιδή ασθενούς. Για τον λόγο αυτό, ειδοποιήθηκε η στρατιωτική μονάδα, η οποία απέστειλε το δικό της ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε μετά από 40 λεπτά στο νοσοκομείο, από όπου παρέλαβε δυο γιατρούς και πήγε στο τόπο του δυστυχήματος, αλλά ήταν πλέον αργά.

Όπως είπε ο Διοικητής του, το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει μεν δύο ασθενοφόρα, αλλά σε υπηρεσία βγαίνει μόνο το ένα, καθώς δεν υπάρχουν πληρώματα του ΕΚΑΒ, για να καλύψουν τις βάρδιες

Το τραγικό δυστύχημα με την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, μόλις 33 χρόνων, πατέρα 4 παιδιών, συνέβη σε ένα νησί με 33.000 μονίμους κατοίκους, πληθυσμός που πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, λόγω του τουρισμού, αλλά εξυπηρετείται μόλις απο ένα ασθενοφόρο.