X

Κυριάκος: Υπάρχει χρόνος για συμφωνία

Η χώρα προλαβαίνει να έχει έτοιμο ως τον Ιανουάριο το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα, δηλώνει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Την άποψη ότι υπάρχει ακόμη άμμος στην κλεψύδρα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εξέφρασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συνάντησε τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια για να κλείσει η διαπραγμάτευση εντός του Δεκεμβρίου, έτσι ώστε τον Ιανουάριο η χώρα μας να έχει έτοιμο το πλαίσιο για την επόμενη μέρα».

Νωρίτερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επικαιροποιημένη έκθεση, με τα αποτελέσματα από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και των αποτελεσμάτων των οριζόντιων, αλλά και των στοχευμένων ελεγκτικών δράσεων που διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης:

-στην τήρηση του ωραρίου

-στην περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και των εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ που απέστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού

-στην επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων και στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών

-στην επίλυση του ζητήματος της χρόνιας παραμονής στο δημόσιο χιλιάδων υπαλλήλων με ασφαλιστικά μέτρα.

Αναφορικά με το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς στο Κράτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, απευθυνόμενος προς τον Κάρολο Παπούλια ότι «αντιμετωπίζουμε και παθογένειες του παλιού πελατειακού κράτους, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε εάν θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι για να χτίσουμε μια καινούργια διοίκηση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του: «Είναι μεγάλο έργο και απ’ ότι σας παρακολουθώ προσπαθείτε. Και πρέπει να πω ότι έχετε την απόλυτη στήριξη μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει».