X

Χριστιανική οργάνωση απειλεί με «έξωση» Δημοτικό σχολείο στα Πετράλωνα

Μια απίστευτη δικαστική διαμάχη εξελίσσεται από το 1952 μέχρι και σήμερα έχοντας όμως στη μέση μαθητές δημοτικού σχολείου.

Ant1news

Της Λίλιαν Τσουρλή

Η Χριστιανική Οργάνωση «Χριστιανική Αγωγή» διεκδικεί από το δημόσιο το κτίριο του 73ου δημοτικού σχολειού στα Πετράλωνα. Η ιστορία ξεκίνησε το 1952 όταν το τότε υπουργείο Γεωργίας αποφασίζει να παραχωρήσει διάφορα κομμάτια των λόφων του Φιλοπάππου σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλους φορείς με σκοπό να αναλάβουν την αναδάσωση τους.

Μια από αυτές τις οργανώσεις είναι και η Χριστιανική Αγωγή που πέντε χρόνια μετά το 1957 κτίζει στην έκταση δυο κτίρια για να φιλοξενούνται διαφορές θρησκευτικές εκδηλώσεις της.

Από το 1981 ξεκάνει το γαϊτανάκι της δικαστικής διαμάχης με το υπουργείο να ανακαλεί την αδεία παραχώρησης, ενώ το Συμβούλιο επικρατείας να αποφασίζει να γίνουν στο χώρο σχολικά κτίρια.

Στις αρχές του Οκτώβρη το θέμα της διαμάχης επανήλθε και πάλι καθώς τώρα η Γ.Ε.Χ.Α απειλεί με έξωση τους μικρούς μαθητές, ενώ ο χώρος του σχολειού όπως καταγγέλλει και ο σύλλογος γονέων και κηδεμονιών έχει γίνει χώρος άγνωστων διερχόμενων.

Η οργάνωση μέσα στο σχολειό διατηρεί δικά της κλειστά γραφεία, ενώ συνεχώς μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες και στους διαδρόμους άγνωστοι άνθρωποι καθώς εκεί γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις της.

Πάντως οι γονείς των μικρών μαθητών είναι διατιθέμενοι όπως λένε να προχωρήσουν την υπόθεση στα άκρα προκειμένου τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα με ασφάλεια αλλά και να μην αλλάξουν κτίριο.