X

Αβραμόπουλος: θα αυξηθεί η συνδρομή της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Οι ροές παράνομων μεταναστών και η ανάγκη δημιουργίας καταλληλότερων χώρων υποδοχής στο επίκεντρο συνάντησης με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ant1news

Του Κώστα Τάτση

Την πλήρη στήριξη στις προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά και την δέσμευση για ακόμη μεγαλύτερη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες που κάνει η χώρα για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, μετέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.                           

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια και πως έχει την Ευρώπη στο πλευρό της», επισημαίνοντας ότι έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος τα τελευταία 2,5 χρόνια στο θέμα της διαχείρισης των θαλασσίων αλλά και χερσαίων συνόρων. 

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη πρέπει να εξασφαλίσουν, σε μόνιμη πλέον βάση, τις πρέπουσες συνθήκες υποδοχής για τους μετανάστες που μπαίνουν παρανόμως στις χώρες της Ε.Ε., με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων αυτών. 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι συνεχής και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων στον χώρο του Αιγαίου, με την Ελλάδα να ζητά διαρκώς διεύρυνση της ευρωπαϊκής συνδρομής, αξιοποιώντας κάθε πόρο που διατίθεται για την διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος,  είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό από στελέχη του Σώματος στους τομείς αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και της έρευνας και διάσωσης ανθρώπινων ζωών σε θαλάσσιο χώρο.