X

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Άνω των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων είναι το προβάδισμα που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις εφημερίδες «Παραπολιτικά» και «Αγορά».

Ant1news

Στα ίδια επίπεδα παραμένει η διαφορά των δύο «μονομάχων», όπως καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις της Metron Analysis (για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά») και της MRB (για την εφημερίδα «Αγορά»).

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 18,6% της ΝΔ. Αντίστοιχα στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγορά», ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 23,9% έναντι 19,6% της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Προβάδισμα 4,7% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 18,6%.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,9%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%,η Χρυσή Αυγή με 3,5%, και οι ΑΝΕΛ με 2,8%.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 34% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Αγορά»

Στο 4,3% διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (23,9%) έναντι της Ν.Δ(19,6%) στην πρόθεση ψήφου, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων διευρύνεται στο 5,5%.

Τρίτο κόμμα στη σειρά προτίμησης του εκλογικού σώματος, με βάση τα αποτελέσματα για την πρόθεση ψήφου, αναδεικνύεται το «Ποτάμι» (7,5%), τέταρτο το ΚΚΕ (5%), ενώ αποδυναμωμένο καταγράφεται το ποσοστό της Χρυσης Αυγής (4,9%). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά υπερβαίνουν το εκλογικό μέτρο (3,1%).

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων, πάντως, τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων τον Φεβρουάριο με αφορμή την προεδρική εκλογή.