X

Για μακρά μάχη με τον Έμπολα προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα θα έχει ακόμη πολύ δρόμο, είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΟΗΕ.

Ant1news



Η νίκη ενάντια στον ιό Έμπολα είναι ακόμη «πολύ, πολύ μακριά», εκτίμησε την Παρασκευή ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού (UNMEER) και ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση από τη διεθνή κοινότητα των αφρικανικών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Μας περιμένει μια μακρά μάχη», ανέφερε ο Άντονι Μπάνμπουρι στη διάρκεια μιας συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα και πρόσθεσε πως η μάχη αυτή «απαιτεί μια αισθητή αύξηση των πόρων επί του πεδίου».

«Είμαστε ακόμη πολύ πολύ μακριά από το τέλος της κρίσης αυτής», υπογράμμισε και σημείωσε επίσης ότι η UNMEER θα ξεκινήσει να εργάζεται στο Μάλι, όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εκτίμησε ότι αν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας ενισχυθούν στις πληγείσες χώρες, τότε η επιδημία του ιού Έμπολα μπορεί να περιοριστεί έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς. 

Σημειώνεται ότι από τον ιό Έμπολα έχουν πεθάνει 5.459 άνθρωποι από συνολικά 15.351 κρούσματα σε οκτώ χώρες έως την 18η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Η πλειονότητα των κρουσμάτων βρίσκεται στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.