X

Θρίλερ με αγνοούμενους μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό 4 αγνοουμένων. Ακόμη ένας βρέθηκε σώος το μεσημέρι. Άλλοι 15 είχαν διασωθεί, μεταξύ των οποίων μια 14χρονη.

Ant1news

Τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά τη βύθιση - κάτω απο αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- πολυεστερικής λέμβου, με άγνωστο αριθμό μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου.

Αρχικά στη θάλάσσια περιοχή είχαν εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις παράνομοι μετανάστες και μετά από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών Λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11, στην πλειονότητα τους Σύροι, εκ των οποίων ένα κορίτσι 14 χρόνων.

Στην αρχή οι μετανάστες ανέφεραν ότι αγνοούνται τέσσερα άτομα, ωστόσο λίγο αργότερα ανέφεραν ότι είναι πέντε οι άνθρωποι που δεν είχαν περισυλλεγεί απο όσους βρίσκονταν στην Βάρκα.

Ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε το μεσημέρι σώος, με συμπτώματα υποθερμίας, στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, για την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε μαζί με τους παράνομους μετανάστες και ένας 36χρονος Ουζμπέκος, ο οποίος φέρεται να είναι ο διακινητής τους, ο οποίος συνελήφθη.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από πλωτό του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο super puma και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοούμενων.