X

Παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών

Εξάμηνη παράταση των διατάξεων  του νόμου που προστατεύει την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς εξετάζει η κυβέρνηση.

Ant1news

Την παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2015 των διατάξεων  του νόμου που προστατεύει -υπό προϋποθέσεις- την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς εξετάζει η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την Ημερησία,δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δώσει εξάμηνη διάρκεια ζωής στο άρθρο 2 του νόμου 4224/2013 (που αναστέλλει υπό προϋποθέσεις τους πλειστηριασμούς)  παρά τις διαβεβαιώσεις των τραπεζών ότι δεν θα βγάλουν στο σφυρί κανένα σπίτι.

Ακόμα όμως κι αν δεν δοθεί παράταση ζωής στο συγκεκριμένο άρθρο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης που επικαλείται το δημοσίευμα, η κύρια κατοικία θα συνεχίζει να προστατεύεται από την 1η Ιανουαρίου 2015. Κι αυτό γιατί από το νέο έτος τίθενται σε εφαρμογή άλλα άρθρα του ίδιου νόμου που προβλέπουν τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, το «συνεργάσιμο» δανειολήπτη και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα ξεκινήσουν να ρυθμίζουν μαζικά δάνεια των νοικοκυριών με νέες χαμηλότερες δόσεις, επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής ή προχωρώντας ακόμη και σε γενναίες αναδιαρθώσεις.

Έτσι, κάθε δανειολήπτης από τη στιγμή που θα πληρώνει, θα κρατά «ζωντανό» το δάνειό του και δεν θα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.