X

Άφαντος ο «μανιακός» πιστολέρο του Μικρολίμανου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη που σκόρπισε τον τρόμο σε μπαρ στο Μικρολίμανο.

Ant1news

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές για να συλλάβουν τον μανιακό Αλβανό που τα ξημερώματα του Σαββάτου εισέβαλα σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο και άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το μαύρο τζιπ με το οποίο εκινείτο πριν από την επίθεση στο νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, καθώς ήταν βασικός ύποπτος για άλλες δύο επιθέσεις.

Κάμερες ασφαλείας από διπλανά καταστήματα δείχνουν ότι δευτερόλεπτα μετά από τους πυροβολισμούς ξεπαρκάρουν τρία αυτοκίνητα και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα από αυτά για να διαφύγει και προσπαθούν να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία για τα αυτοκίνητα ώστε να τον εντοπίσουν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ο μανιακός πιστολέρο βρίσκεται στην Αθήνα και κάνουν εκτεταμένες αναζητήσεις στις περιοχές γύρο από το κέντρο της πόλης και κοντά στα σημεία των δύο προηγούμενων επιθέσεων, καθώς θεωρούν ότι έχει βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα φίλης του.

Ποιος είναι ο δράστης

Η Αστυνομία επισήμως δεν έχει δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του δράση, ωστόσο αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα, Armben Glodian και Albert Bako και φέρεται να είναι γεννημένος το 1983 στην Αλβανία.

Ο εισαγγελέας είχε αποφασίσει να μην δημοσιοποιηθούν ακόμη τα στοιχεία του σεσημασμένου αλλοδαπού, ωστόσο η φωτογραφία του μακελάρη διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Ο δράστης φέρεται να είναι μέλος επικίνδυνης αλβανικής συμμορίας που δραστηριοποιείται στη σωματεμπορία και στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.



Όπως εκτιμά η Αστυνομία, ο καταζητούμενος κακοποιός έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον άλλες δύο αιματηρές επιθέσεις σε μπαρ με καλάσνικοφ, τον χαρακτηρίζει «μανιακό και άκρως επικίνδυνο», καθώς θεωρεί ότι δεν διστάζει να σηκώσει το όπλο.

Προς το παρόν, η εκτίμηση, αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη βαλιστική εξέταση, αφού το όπλο που χρησιμοποίησε στο Μικρολίμανο δεν ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί τον Αύγουστο σε μπαρ της οδού Μιχαλακοπούλου, ούτε αυτό που χρησιμοποιήθηκε τον Οκτώβριο σε μπαρ του Μεταξουργείου.  

Η αιτία που φαίνεται να τον οδήγησε να «γαζώσει» το μπαρ στο Μικρολίμανο ήταν η απόρριψη από γυναίκα που βρισκόταν στο μπαρ.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον κακοποιό να διαπληκτίζεται με δύο κοπέλες, να αφήνει ένα χαρτονόμισμα και να φεύγει. Λίγα λεπτά μετά, επέστρεψε με το καλάσνικοφ στα χέρια και άνοιξε πυρ.

Δείτε καρέ καρέ την επίθεση του πιστολέρο στο Μικρολίμανο: