X

Αεροπλάνα και αυτοκίνητα στον ίδιο δρόμο!

Είναι το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο του κόσμου, καθώς για να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο πρέπει να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ant1news

Αυτό που συμβαίνει στο Γιβραλτάρ είναι πραγματικά απίστευτο. Αλλά  το γεγονός ότι ολόκληρο το κράτος έχει έκταση μόλις 2,3 τετραγωνικά μίλια, εξηγεί εν μέρει την απόφαση το αεροδρόμιο της χώρας να έχει τον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης- απογείωσης των αεροπλάνων στην κεντρική λεωφόρο του μικροσκοπικού κρατιδίου.

Έτσι λοιπόν η κυκλοφορία στο κεντρικότερο δρόμο του Γιβραλτάρ την λεωφόρο Ουίνστον Τσόρτσιλ, διακόπτεται αρκετές φορές την ημέρα προκειμένου να προσγειωθούν, είτε να απογειωθούν αεροπλάνα. Για να προστατευθούν οι οδηγοί και να μην συμβούν ατυχήματα, κατεβαίνουν κατά μήκος του οδοστρώματος προστατευτικές μπάρες όπως αυτές που έχουμε στην Ελλάδα για τις διαβάσεις των τρένων και κάθε διακοπή της κυκλοφορίας είναι περίπου πεντάλεπτη.

Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ απέχει μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης και το 2007 οι αρχές είχαν παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα έλυνε το πρόβλημα κάνοντας υπόγεια  την κεντρική λεωφόρο. Το έργο υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμο το 2009, αλλά ακόμα ετοιμάζεται…