X

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για τις 100 δόσεις

Ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή για την ρύθμιση των 100 δόσεων αργά το βράδυ, μετά από πολλά τεστ και δοκιμές των τεχνικών της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Ant1news



Του Νίκου Ρογκάκου

Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ήθελαν την εφαρμογή να ανοίγει την Τρίτη ή την Τετάρτη τελικά άνοιξε την Δευτέρα το βράδυ και ήδη πάνω από 200 φορολογούμενοι έχουν κάνει αιτήσεις και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί όπως έλεγαν στελέχη της ΓΓΔΕ «αυτό δείχνει ότι αναμένεται να ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός φορολογουμένων στην ρύθμιση».

Πως όμως μπορούν οι φορολογούμενοι να κάνουν την αίτησή τους;

ΒΗΜΑ 1ο: Μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. Αμέσως μετά με τους κωδικούς τους μπαίνουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxis.

BHMA 2ο : Πηγαίνουν στην ένδειξη «Εφαρμογές taxisnet» και επιλέγουν «Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

ΒΗΜΑ 3ο : Στην οθόνη εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και πατάει την επιλογή «Υποβολή νέας», εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

ΒΗΜΑ 4ο: Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, γίνεται επιλογή των δόσεων της ρύθμισης.

ΒΗΜΑ 5ο: Υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των προβλεπόμενων φορολογικών δηλώσεων.